Mathilde Tours. / B&B Dannevirke 2021

B&B Dannevirke 2021

Fredag kl. 13 mødte 13 motorcykler og 2 biler op ved Vilhelmsborg Kro, 4 motorcykler havde valgt selv at køre på et andet tidspunkt. I alt var der tilmeldt 29 personer til turen, den største tilmelding til en weekendtur i MC Mathilde. Der var afgang i fint køre vejr, 14 grader og let vind – og ingen regn.
Syd for Tarm, på vej mod Varde, opdagede vi at bilen med kagen var forsvundet – panik!!! En hurtig opringning og bilen vendte om, den var på vej mod Sønder Omme. Efter en kaffe pause med Anna Maries skønne hjemmebag, fortsatte vi mod Tyskland. Grænsen nåede vi i Sæd, hvor nogle skulle tanke benzin. Så gik turen ad små veje til Bed and Breakfast Dannevirke, hvor vi havde booket alle værelserne. Vi blev indkvarteret på dette fascinerende motorcykelsted, lidt som et museum. Aftensmaden var en gang rigtig god grillmad. På stedet havde vi ved en tidligere lejlighed fået navnet ”sangforeningen fra Lemvig”, det navn levede vi vist fint op til med fællessang. Derudover blev der fortalt en masse vitser, imponerende alle de vitser folk kan huske – super hyggelig aften, der for nogle blev rigtig lang. ”Vi var jo nogle, der skulle rydde op…”
Lørdag startede vi med et solid morgenmåltid og havde aftalt at tage på tur rundt i området kl. 9.30. Vi startede med at køre til Rendsborg, hvor vi så på genetableringen af en svævefærge over Kielerkanalen. Færgen var 2016 blevet sejlet ned af et fragtskib. Derefter kørte vi rundt om Wittensee til Egernførde videre til en lille færgeovergang ved Missunde. Her fik vores sidste følgebil lidt problemer, da den pludselig begyndte at trille, to friske cyklister – råbte og skubbede. Meget god ide at trække håndbremsen:-) Vi fortsatte langs Slien til Kappeln, hvor vi spiste frokost – fiske sandwich hos Jutta. På et tidspunkt kom vi over en meget smal jernbanebro, godt der ikke kom tog. Derefter kørte vi til Dannevirke Museum, hvor vi gik en tur på rester af det voldanlæg – der engang i vikingetiden beskyttede Danmark. Så gik turen tilbage til B and B Dannevirke, til en velfortjent kop kaffe og terrasse hygge. Aftensmaden var en god tysk Wienerschnitzel med tilbehør. Derefter kom der gang i sangforeningen igen, og der var stadig nogle der kunne huske en vits, der ikke var blevet fortalt.
Søndag var køre-hjem-dag. Efter morgenmaden satte vi kursen mod Danmark. Vi kørte til Tørring, hvor vi fik frokost ved Naturcenter Koustrupgård. Farvel og tak til hinanden – for en fantastisk god tur, med fantastiske mennesker. Stor tak for super tilrettelagt tur!
Ref. Hanne Mollerup.
 
Foto. Poul, Ingolf og Knud
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk