Mathilde Tours. / Tur til Djursland fra den 2 til 4 juni. 2023.

Tur til Djursland fra den 2 til 4 juni. 2023.

Vi mødtes på havnen i Lemvig for afgang kl. 11. Vejret viste sig heldigvis fra den gode side med sol og let vind. Vi var 28 tilmeldte, 16 MC og 3 følgebiler. Knud var ”leader of the pack” og Jens Chr. var ”opsamler” bagerst i flokken.
Vi havde opsamling i Struer og 3 fra flokken kom direkte til Fuglsøcentret.
Turen til Fuglsø på Syddjurs var omkring 190 km, den gik via mindre veje og første stop var i de smukke Dollerup Bakker, hvor vi indtog vores medbragte frokost med flot udsigt over Hald Sø. Derefter gik turen videre med de mindre veje med et lille ophold på en rasteplads, for at nyde hjemmebagt kage, som der var nogle flittige der have bagt, tak for det!
Ca. kl. 15 nåede vi Fuglsøcentret, hvor vi skulle overnatte. Et dejligt sted med en skøn udsigt ud over bakkerne og Fuglsø Vig. Vi fik en dejlig 2-retters menu om aftenen. Vejret og udsigten fra verandaen blev derefter nydt i fulde drag.
Næste formiddag kl. 9.30, efter en lækker morgenbuffet, var der afgang til dagens tur, som var på ca. 170 km.
Vi startede med at køre sydpå, med første stop Sletterhage Fyr, det sydligste punkt på næsetippen af Djursland. Videre med små veje gik turen til Ebeltoft, hvor vi gjorde stop ved Fregatten Jylland. Derefter igennem små byer, som nogle af os aldrig havde hørt navnene på før. Et flot område hvor de fleste små ejendomme og gårde, havde en smuk lang allé, med flotte lige træer, ikke præget af vestenvinden, som vi er vant til.
Videre gik turen nordpå, via Grenå, for at ende ved Vaffelbageriet, hvor vores frokost skulle nydes, igen udenfor i dejligt vejr.
Så gik turen hjemover gennem Mols Bjerge. Noget af en oplevelse, da det viste sig at være en ca. 7 km lang, smal grusvej. Det var noget af en prøvelse at styre igennem det løse grus/sand, men heldigvis var der ingen der lagde MC ‘en ned.
Efter hjemkomsten trængte folk til et bad og få skyllet støvet af halsen, så græsset foran vores værelser blev indtaget med afslapning og hygge, inden vi skulle til middag på stedet.
Søndag kl. 9.30 begav vi os hjemover, nogle kørte direkte hjem, medens andre tog et pitstop ved Viborg Borgvold, hvor man kunne købe en forfriskning.
En dejlig tur med et godt tilrettelagt program af Ingolf, skønne oplevelser og hyggeligt selskab i flotte omgivelser på Djursland.
 
Ref. Susanne Pedersen
 
Foto. Susanne, Hanne Rust, Preben og Knud.
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk