Referater fra tirsdagsturene. / Tirsdag d. 27 maj 2014 Turen til Thy.

Tirsdag d. 27 maj 2014 Turen til Thy.

Thy turen

Der var mødt 19 motorcykler op på havnen i Lemvig, denne flotte men blæsende tirsdag.

Søren Thybo førte an ud gennem Nissum, Humlum og Oddesund, og nu behøvede formand Ingolf slet ikke at nævne vores markeringer ved højre- og venstre sving, det kom bare helt naturligt for alle. Brian blev udnævnt til bagstopper, da han også kendte slutstedet, for Ingolf ville ikke risikere, at han ikke fik kaffen. 

På Thyholm begyndte turen ad de lidt mindre og hyggelige veje, og da vi kom til Thy kørte vi ned til Doverodde Havn. Det så ud til at være et rigtig hyggeligt og idyllisk sted, men da alle havde drejet rundt og holdt stille, så fortsatte Søren turen, hvilket jo især de kære rygere var til stor fortrydelse

Da vi så kom til Udby blev der holdt pause, dog kiggede de fleste lige en ekstra gang, om nu også Søren stod af, eller om han ville fortsætte når alle holdt. Det var ved stedet, hvor det forgangne cirkus Miehe havde holdt til. Vi var så heldige, at Mausoleums- passeren så, at vi var der, og kom og låste op helt ind til kapellet, og kunne også fortælle om Miehe-familien. Om Dora der overtog cirkusset efter sin far, og fra midten af 1920érne blev førende i provinsen. I 1944 opførte Dora så et mausoleum, hvor hun ville at hun og hendes familie skulle ende deres dage, og kun et år efter blev hun så den første i rækken. Hendes urne og 10 andre familiemedlemmer står i dag i det lille flotte mausoleum. Det kan lige nævnes, at cirkusgåden familien Miehe’ s ”vinterhi” er til salg, for den nette sum af 1.795.000 hvilket er inkl. det spændende mausoleum, hvis man ønsker sådan et i sin baghave!!!!

Turen fortsatte derefter gennem mere af den skønne natur på Thy, for at ende i Sørens værksted, hvor der var ta selv bord med kaffe og kage. Tak for en god tur til Søren.

Ref. Gitte

Foto. knud

Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk