Mathilde Tours. / B&B Dannevirke 2013

B&B Dannevirke 2013

 

Med Mathilde Tours til Slesvig.

Fredag 31. maj 2013 drog en flok glade motorcyklister af sted fra Vilhelmborg Kro.

Turleder Ingolf førte flokken ad motorveje og landeveje til Bed and Breakfast Dannevirke i Owslag lidt uden for Slesvig, hvor de ankom kl.20. Efter indkvarteringen var den nærved liggende kro klar med snitzeler og koldt øl. Undertegnede referent, Bodil og Bjarne og Ida, der var ankommet lidt tidligere og allerede havde testet køleskabet, erfarede, at selskabet havde haft tekniske problemer på nedturen. Knud nåede kun til Herning, før han så sig om efter en Better Place batteriskiftestation. De er jo gået konkurs, men så opdagede de kvikke motorcyklister, at et af Lissys batterier kunne monteres, så resten af turen kunne gennemføres, men uden lys fra Knud. Der er jo et pænt stort batteri på en BMW. Balladen om batteriet var årsag til mange vittige kommentarer. Læs mere om Knuds batterieventyr andetsteds på siden. Aftenen fortsatte med hyggeligt samvær på kroen og i Steens Corner.

Lørdagens tur var også arrangeret af Ingolf. 132 km gennem Hüttener Berge, Eckernförde, Kappeln og Slesvig. Et fantastisk flot landskab, som vi havde tid til at nyde, krydret med passende ophold. Og vejret – det kunne ikke være bedre – i sandhed årets første sommerdag på 20 grader. Godt planlagt, Ingolf.

Lørdag aften var grillaften. Der var 2 andre motorcykelgrupper indkvarteret. Alle blev bespist med bøffer, salat og kartofler m.m. Dertil nogle gode flasker vin og øl. Fællessang, som Ingolf hjalp godt i gang. Jyderne klarede sig godt overfor sjællænderne ! Men vi bør lære et par sange udenad….

En dejlig aften med alle de ingredienser, som hører til. Carsten fra B & B Dannevirke fandt ud af at jyder godt kan sove længe søndag morgen. Det rokkede lidt ved hans forestilling om jyder. Hvad mon han skal lære næste gang, vi kommer.

Efter morgenmad var der pakning og hjemtur. Kresten kørte alene og den store gruppe tog motorvejen hjem. Knud kom efter sigende hjem på Lissys batteri.

Bjarne og Ida og Hans Otto og Bodil tog den vestlige rute hjemad med et besøg i Bergenhusen 18 km vest for Owslag. Det er en storkelandsby i marsken med 18 storkepar med infotavler ved hver rede. Et besøg værd næste gang vi kommer til B&B Dannevirke.

Ingolf blev takket dernede for arrangementet af turen. Det vil jeg også gøre her. Turen kunne ikke gøres bedre.

Bjarne og Hans Otto

Lige lidt flere detaljer om mine problemer med min MC og link til hjemmesider nederst på siden. Lige før rundkørslen i Aulum gik min Black Bird i stå, det er ikke noget den har gjort før, så jeg var klar over at der var et problem, men jeg koblede til i farten og den gik i gang igen, der skulle meget gas til for at holde den i gang, men kom igennem rundkørslen, for derefter at konstatere at spedometer og omdr. Tæller stod stille, jeg kørte som bageste mc og begyndte at komme op foran de andre, for at få dem med ind på den første rasteplads. Der var næsten ingen strøm på den nye batteri som var kommet på i tirsdags, vi fik startkabler på og den gik i gang igen, men så snart vi fjernede dem fra Ingolf`s BMW gik den i stå, den ladede åbenbart ikke eller kun meget lidt, vi var lige ved at tænke på at få den bugseret hjem, da Jens Chr. Foreslog at slukke lyset, så kunne den holde sig i gang og vi besluttede at køre videre, det gik uden problemer. Vi kørte ca. 65 km. Da Ingolf som var førehund kørte ind på en rastepads, han ville forrebygge at vi holdt nede på motorvejen med en total død batteri og en død motorcykel, der var heller ikke kommet så meget strøm på, at den kunne starte igen efter de 65 km. næsten total død, så han foreslog at jeg fik en af de andres batterier på, vi røg først på Jens Chr.`s da de de to MCer jo ligner hinanden, men den passede slet ikke, vi så på et par andre som heller ikke passede, så blev der set på Ingolf`s kone Lissy`s BMW og vi kunne konstatere at den passede, lidt højere men den kunne være der, Hondaen kunne nu selv starte, Lissy måtte så have startkabler på og den var så også i gang. Så gik det ellers afsted ned til det aftalte motorvejs rasteplads ved Kolding hvor vi ville tanke, vi holdt en lille pause og både BMWen og Hondaen sprang i gang uden problemer, da vi skulle køre den sidste del af turen til BB Dannevirke i Owschlag. Vi ankom kl. 19.45 Ingolf havde bestilt mad på kroen til kl. 20.00 så det passede fint. De andre som var kørt om formiddagen tog imod os uden for B&B Dannevirke, vi gik på kroen og fik noget rigtig godt mad. ( Black Birden kørte uden problemer resten af turen dog med slukket lys, den blev dog skånet for Lørdags turen hvor vi kørte 2 på Anna-Maries mc. Tak til Ingolf og Lissy for hjælpen!) Der er ikke brug for skrive mere, da Hans Otto og Bjarne har lavet en fin beskrivelse af turen. Ingolf`s tur om Lørdagen ligger på www.tourstart.org den ligger som en offentligt rute så den er tilgænglig når man er oprettet, sammen med andre ruter. Den hedder Eckernførde/Kappeln og kan downloades. Andre link: Kroen som vi spiste på ved siden af BB Dannevirke har hjemmesiden www.landhaus-hentschel.de/    BB Dannevirkes hjemmeside er   www.bb-dannevirke.eu/    

 
 

 

Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk