Mathilde Tours. / Plön turen 2014

Plön turen 2014

Med Mathilde til Plön.
Fredag d. 13. juni mødtes 13 ud af 14 deltagende mc´ere ved Vilhelmsborg Kro.
Trods datoen så det ud til at blive en god dag med solskin og højt humør. Turen ned gennem Danmark og Tyskland forløb da også uden problemer og i passende tempo. Undervejs måtte en sidetaske surres fast og i en afkørsel i Holsten gik det galt for Lissy og dermed også bagkøreren Jens Chr. Og Vivi. De måtte ud på en omvej, men nåede dog frem kort tid efter os andre. Ved ankomsten til hotellet stod Torben og Solveig klar med modtagelse og parkeringsanvisning.
Værelserne blev indtaget. Skabsbruser og toilet på gangen fungerede fint. Sengene en historie for sig. Ingolf udtrykte det således: Vi har ikke valgt hotellet på værelsernes standard, men på prisen.
Og så var det tid for en stor øl og en jägerschnitzel m.m.
Aftenen blev afsluttet med en spadseretur rundt i byen og op forbi slottet, hvor vi nød udsigten på denne skønne aften.
Lørdag d. 14. juni.
Efter et overdådigt morgenbord var vi klar til dagens køretur kl. 9,30.
Turen var på 133 km og gik gennem et grønt, frodigt landskab med jævnlige pauser. Et enkelt sted var der vejarbejde, hvilket ikke forhindrede de 14 motorcykler med passagerer i at komme igennem. Vi kørte lidt offroad og Ingolf tryllede lidt med afspærringen. Godt at det kun var et postbud, som så det.
Vi kom gennem Eutin, residens for bisper og hertuger, videre gennem idylliske småbyer for midt på dagen at holde frokostpause i Gut Panker, en klynge huse oprindeligt opført i forbindelse med godset Panker som er kendt for opdræt af trakenerheste. Husene er nu turistboder af forskellig slags nogle ret eksklusive.
Det kan også siges om den lille restaurant, hvis priser også var ret eksklusive, så en del tog tilbage til Lütjenburg for at spise der.
Herefter gik det rundt om Selenter See tilbage til Plön.
Tilbage kl. 16 var der tid til en vandretur til Prinzeninsel,sejlads på Plön See eller bare en bytur.
Til middagen havde krofatter lavet en lækker grillplatte med forskellig slags kød med tilbehør. Sidst og ikke mindst hertil fadøl eller vin.
Efter middagen var vi en tur i byen på jagt efter kaffe og is. På torvet var der lidt fest, men ellers var der lukket og slukket som i Lemvig efter kl. 17.
Efter en god nats søvn og det rigelige morgenbord var vi klar til afgang kl.9,15. De fleste tog den direkte motorvej hjem.
Tak til turudvalget for en vel tilrettelagt tur, og tak til deltagerne for et muntert samvær.

Hans Otto 
Foto. Gitte, Ingolf, Vivi og Knud
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk