Referater fra tirsdagsture mm. / Tirsdag d.30 maj 2017. Gårdbesøg ved Trillingsgaard.

Tirsdag d.30 maj 2017. Gårdbesøg ved Trillingsgaard.

En lidt mindre forsamling på 12 kører vi ud over Ramme, Fjaltring, Trans og ender i Hygum hos brødrene Trillingsgård som har kvægbrug med 135 køer. I gårdspladsen bliver vi modtaget med droneoptagelse, det er vist første gang vi har prøvet det.

Vi starter i haven med et kig ud over Plet enge som er et afvandet flad område. Den høje skrænt vi står på var faktisk skrænten til havet under istiden, ved tilbagetrækningen har is trykket forårsaget at området er hævet med 12 m. Nu er her flot udsigt over åbne vidder og langt til havet.

De to brødre har nu sammen 3 gårde og dyrker 150 ha hvoraf de selv har de 125 ha. I stalden går køerne med et halsbånd som kan måle deres bevægelse og hvor meget de tygger drøv. Køerne stopper nemlig deres drøvtyggeri noget før de får rigtige maveproblemer og ved denne overvågning kan de opfange deres utilpashed så tidligt at de kan nå at flytte dem ud for sig selv, og få gjort noget ved det. De er selvforsynende med kalve og har været det siden 1996.

I marken køres der med GPS styrede traktorer som ved hjælp af satellitter og master køres med 2 cm nøjagtighed uden styring fra chaufføren. De hyrer hjælp til gyllekørsel og finsnitning ellers klarer de selv resten.

Vi slutter af med kaffe og kage i en overdækket plansilo. Tak for god rundvisning til Theodor og Jørgen.

Ref. Elly
Foto. Preben, Jørgen og Peter.
 
Se film og billeder fra drone optagelserne
 
Tak til Jan Lautsen for indsatsen med
drone optagelserne.
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk