Referater fra tirsdagsture mm. / Tirsdag den 5 sep. 2023 Besøg ved Midt og Vestjyllands Politi.

Tirsdag den 5 sep. 2023 Besøg ved Midt og Vestjyllands Politi.

Denne tirsdag havde Jørgen Nielsen fra turudvalget, arrangeret besøg ved Midt og Vestjyllands politi. Turen derud forgik i høj solskin, det var aftalt at vi skulle køre fra havnen kl. 17.30, da de gerne ville starte rundvisningen kl. 18.30
Vi blev taget imod af Politiinspektør Hans Roost, han bød os velkommen, og fortalte derefter om den fine bygning med 5 etager + kælder de har til huse i.
De sidder til leje i bygningen, hvor der arbejder 400 personer, det hele er jo blevet samlet fra 7 steder til 1 sted med den nye bygning, der er en fin udsigt ud over byen.
Der er også en del kunst på de forskellige etagere.
Vi gik ud i deres garage anlæg, hvor vi kunne kigge på deres mange køretøjer, de har 14 motorcykler, bla. De nye Ducatier.
Derefter gik vi op i vagtcentralen, hvor Ole tog imod os, han er vagtchef på stedet. Vagtcentralen er en utroligt vigtig afdeling, hvor tingene skal deligeres ud til de forskellige områder, Midt og Vestjyllands politikreds er landets største rent geografisk, så det er vigtig at få det hele organiseret ordentligt. Ole har arbejdet 37 år ved politiet, han er udlært tømrer, inden det blev til en karriere inden for Politiet.
Derefter overtog Hans Roost som har været 40 år ved Politiet igen rundvisningen, vi gik op på øverste etage hvor kantinen ligger. Der fik vi vist forskellige skemaer og plakater over hvordan Politiet arbejder. Han gjorde meget opmærksom på at Politiet er til for borgenes skyld. Han fortalte at der er meget narko i omløb i vores land, det er ikke bare en storby fænomen, som de også bruger meget tid på + mange andre ting som høre til deres arbejde.
 
 
Vi fik kaffe og kager, imens der blev fortalt om deres arbejde.
 
En stor tak til Hans Roost for at vise og fortælle om deres arbejde og fine sted derude.
 
Tak til Jørgen Nielsen for at arrangere besøget.
 
Ref. Knud
Foto. Preben
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk