Referater fra tirsdagsture mm. / Tirsdag d. 21 april 2015 Besøg ved Rom Gummi.

Tirsdag d. 21 april 2015 Besøg ved Rom Gummi.

En blæsende tirsdag i april, hvor vejret ellers havde været helt forrygende dagen før, men bestemt denne aften viste, at vi bor i det stormomblæste Vestjylland, var der alligevel 22 MC´er og en enkelt bonus, der mødte op ved Mathildes kaj, for at komme på tur. Der var endda mange nye ansigter at se, dejligt.

Knud viste vejen og vi kom på små kringlede landeveje ud forbi Fabjerg kirke, gennem Klosterheden og Fousing, forbi Wilhelmsborg kro inden vi nåede Rom. Det var til tider nogle ret skrå vinklede MC´er der tog nogle gevaldige sving, når der pludselig var læ/ikke læ på siden. Men alle klarede turen fint.

Ved Rom gummi blev vi budt velkommen af den ene ejer, Jan Skov Trabjerg, som startede med at vise et diasshow, mens han fortalte om virksomheden.

Rom gummi blev startet i 1983, og har siden da gennemgået en kæmpe udvikling, både arealmæssig og bemanding. I dag er de en sund virksomhed, der lige har udvidet endnu engang, og nu beskæftiger 35 ansatte. De startede primært med at producere til fiskeindustrien, hvor i dag produktionen af skibsfendere til offshore industrien er en stor del af omsætningen.

En af deres store forcer er, at de er meget hurtige til levering, og at de kan udvikle og producere i små styktal.

Man kunne høre på Jan Skov Trabjerg, at det virkelig var noget, at han brændte for, og som han selv sagde, så var der ikke en egentlig uddannelse inden for branchen, så han var autodidakt gummimand.

Efter en spændende præsentation blev vi vist rundt på hele fabrikken, hvor vi så de forskellige maskiner, bl.a. deres nye ovn, der kunne tage emner helt op til 10 meter. Vi fik lov til at ”nulre” lidt gummi, for at mærke konsistensen af gummien inden den blev forarbejdet.

Vi sluttede af med kaffe og Anna-Maries skønne hjemmebagte kager, bare ærgerligt at hun ikke selv kunne nå at være med til det.

Så tak til Jan og Rom gummi for en spændende aften. www.romgummi.dk
 
Referat. Gitte
Foto. Knud
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk