Mathilde Tours. / Fyn. 2014

Fyn. 2014

Tur til Sydfyn den 22-24.08.2014 med Mathilde Tours……..
Den 22 august var vi 16 mc’ister der drog på en tur til det sydfynske. Start fra Vilhelmsborg Kro kl 14,00 med udsigt til regn. Alle var dog meget positive og opstemte og det med regn blev ”næsten” gjort til skamme. Vi fik lidt regn omkring Middelfart, men vores guide Ingolf, var hurtig til at at holde ind ved Karoline og vi fandt nogle gode store træer som vi kunne stå i læ under. Lidt Toblerone, som Gitte havde med, klarede humøret.
Kl ca 18,30 ankom vi til Hostel California i Pejrup, ca 4 km fra Fåborg. Det er den gamle stationsbygning i byen, der er lavet om til en fin bed and breakfast, med fine værelser og køkken og opholdsstue, spisesal m.m. Det var faktisk ret stort, så det kneb i begyndelsen med at finde rundt i den store bygning.
Straks efter ankomst gik grillmester Knud og hans grillassistent Torben i gang med at varme op i grillen. Menuen stod bl.a på store hakkebøffer som anvendtes til gode burgere, med hjemmebagte boller. En pølse er jo også en fast bestanddel når man griller, så det blev der også til. Alle havde selv drikkevarer med og vi kom hurtigt i godt humør. Aftenen bød bl.a på opgaver, produceret af Gitte og Ingolf. Det var bl.a vand der skulle transporteres i kopper med munden til næste mand/kvinde på holdet og så skulle de 3 hold kæmpe om hvem der kunne flytte mest vand i et givet tidsrum. Dette gav anledning til mange sjove episoder og Poul tog til sidst gulvmoppen og så fik gulvet en proffessionel vask. Senere var der gætte lege og aftenen endte med at de sidste gik til køjs omkring kl 02,30.
Lørdag morgen var der stort morgenbord med friskbagt rugbrød og rundstykker fra bageren i Fåborg. Derefter skulle vi på den store fællestur, man kan vel kalde det en ”herregårdstur”. Turleder Ingolf havde vist fundet en rute hvor de fleste herregårde på Fyn var til stede. Efter lidt startvanskeligheder med gps’en (som jo alle mc’ister formentlig oplever) kom vi rundt på de små Fynske veje og så mange flotte herregårde. Bl.a Brahetrolleborg, Egeskov, Hesselagergård og Valdemar Slot på Tåsinge. Frokosten blev indtaget på havnen i Lundeborg, hvor vi fandt et rigtigt hyggeligt spisested, med mange fiskespecialiteter. Og at dømme efter folks ansigtsudtryk, så man ud til at nyde frokosten. På vej hjem til Hostel California, havde vi desværre et lille uheld, hvor Torben mistede balancen på sin FJR 1300. Heldigvis holdt han næste stille da det skete, men efter en tur på hospitalet måtte Torben dog konstatere at han havde sprængt et ledbånd i højre skulder og han er derfor pacificeret med armen 14 dage i slynge og derefter genoptræning. Torben’s bemærkning til det (spøgefuldt) var at det havde han sgu ikke tid til, da han er i gang med omforandring på ejendommen og skulle være håndlanger. Men det må han vist opgive. Solveig slap godt fra uheldet. Om aftenen var der igen dømt grill med Knud som grillmester og grillassistent Ingolf. Fantastisk kød fra Slagter Mortensen og salat og kartofler til. Og så havde Gitte lige været omkring en frugthandler på Fyn, som hun kørte helt ud i tovene med snik snak og gjorde vist en god handel….:o). Det var i hvert fald en flot efterret med frugt og is. Efter spisning bød aftenen på råhygge med fællessang, anført af forsanger Ingolf. Da vi jo skulle op og køre hjem søndag, var der moderat alkoholindtag fra alle og lyset blev slukket kl 00,00.
Alt i alt en fantastisk tur med en flot lørdagstur, god mad og hyggelige mennesker og til en billig penge. Kan man forlange mere.
En stor tak skal lyde til Mathilde MC’s turudvalg for en god tur. Godt tilrettelagt og styr på det hele…..sådan.

Ref. Viggo
Foto. Vivi, Gitte, Ingolf, Poul, Viggo, Anna-Marie og Knud.
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk