Referater fra tirsdagsture mm. / Tirsdag d.19 april 2016 Besøg ved Redningsringen Lemvig.

Tirsdag d.19 april 2016 Besøg ved Redningsringen Lemvig.

Med Jens Christian forrest kører vi 15 motorcykler en tur i lokalområdet, det mest bemærkelsesværdige var en vending ind omkring Biogasanlægget, lidt af en blindgyde – mon ikke der blev drejet en postgang for tidligt, men så fik vi da set lidt på tankene. Det holdt for en gang skyld tørvejr her om tirsdagen men det var dog koldt og blæsende.

Vores aften skulle slutte hos Rednings Ringen, hvor Peter og Annette tog imod os og gav en meget interessant rundvisning. Rednings Ringen blev grundlagt den 8.11.1960 og fra 1964 kunne man tegne abonnementer. I 1985 tog næste generation over og der bliver udbygget med alarmcentral. I dag er det i alarmcentralen de fleste er ansat, herfra overvåges der mellem 12- og 13000 alarmer. Der stilles høje sikkerheds- og brandkrav til centralen og alt er kontrolleret af rigspolitiet. Det er den eneste alarmcentral der ud over selve alarmrummet også har fået godkendt kantine og møderum som sikret rum. Vi får undtagelsesvis lov at komme ind gennem slusen med de 250 kg tunge døre til selve alarmrummet. Denne aften var der 2 på arbejde.

Vi er rundt og se på de mange køretøjer og hører om de forskellige opgaver de kan løse med dem. De kan lave slæbe, løfte og kranarbejde og ikke behandlingskrævende sygetransport. De har salg og service af brandmateriel. De har ny garage og værksted fra 2015, hvor de har deres egen mekaniker og en 20 m lang smøregrav. De har nu 24 fuldtidsansatte plus 4 løsansatte.

Ved kaffebordet sluttede vi af med billedfremvisning af diverse opgaver og hvordan de var blevet løst.

Tak til Rednings Ringen for spændende rundvisning, kaffe og brød.
 
Ref. Elly
Foto. Elly, Gitte og Peter
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk