Referater fra tirsdagsture mm. / Tirsdag d. 15 maj 2018 Besøg ved Skave Nedbrydning.

Tirsdag d. 15 maj 2018 Besøg ved Skave Nedbrydning.

20 motorcykler og Børge i sin bil troppede op i det dejlige sommervejr, Poul førte an gennem Klosterheden med endestation hos Skave Nedbrydning. Lisbeth og Sten tog imod os med forfriskende isvand før vi samledes indenfor til en kortere introduktion af virksomhedens opstart for 2 generationer siden. Til at starte med var det udelukkende nedbrydningen de satsede på, men senere kom salg af genbrugsmaterialerne ind i billedet. Steen´s far var rigtig god til at give billige priser på nedbrydning, da han kalkulerede med indtjeningen ved salg af materialerne bagefter. I dag har de ingen nedbrydning, det er udelukkende opkøb og salg de beskæftiger sig med. De har et areal på 6 tønder land og beskæftiger nu 5 personer. Lisbeth viste os rundt på udendørs plads og nummererede haller. Her findes alt hvad hjertet kan begære indenfor genbrugs bygningsmaterialer og nogen ting også nye så som vejrgrå træ og fejlproducerede døre og vinduer. Det er nok ikke alt sammen lige meget værd, det ved de også godt selv, men de skal jo tage hele partier når de opkøber. Hun havde flere sjove fortællinger på rundturen, bl.a. om royal besøg af Prins Henrik, der træder lige op ad en trappe der blot var hensat i grøn bevoksning. Det gik dog uden styrt og de holdt også TV fra dørene imens, det var nemlig som privat person han var der. Senere hører vi også om hvordan de får fat i rutchebanen fra Karolinelund´s hurlumhejhus. Et gammelt massiv flot stykke træarbejde som nu ikke er til salg, de vil nemlig selv tage den i brug.

Over kaffen til sidst får vi også lokket Steen til at fortælle historien om hvordan han har fået sit tilnavn. Han var i sine yngre dage på besøg på Skave Kro, hvor der kom nogle fæle rockere som os, de mente at han havde taget deres plads og spurgte om han ikke var klar over at de var hvepsene fra Vinderup? Hertil svarede han at hvis de var hvepsene så måtte han være fluesmækkeren fra Skave. Det hele selvfølgelig fortalt på dejlig vestjysk.

Jeg personlig havde kun hørt om ”Æ Fluesmækker” før dette besøg, og jeg spurgte min samkører på vej hjem om denne mand er lige så rar som han er stor. Det virker han til og det var også det svar jeg fik.

Vi blev fotograferet og lagt på deres hjemmeside og vi siger tak for rundvisning og fortællinger til Lisbeth og Steen.
 
Se deres indslag på deres facebook side ang. vores besøg derude.
 
Ref. Elly.
Foto. Gitte, Peter og Knud.
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk