Referater fra tirsdagsture mm. / Tirsdag d. 17 sep. 2019 Besøg ved Måbjergværket.

Tirsdag d. 17 sep. 2019 Besøg ved Måbjergværket.

Jørgen Mose havde arrangeret et virksomhedsbesøg ud til Måbjerg Bioheat & Power eller det vi kender som Måbjergværket. Han kørte den ret direkte vej derud så der kunne være tid til foredrag og rundvisning.
Til at fortælle os om stedet tog Martin Hulgård over, han er forbrugernes repræsentant i bestyrelsen, tidligere politiker og nu officer i hæren.
Værket er ca. 25 år gammel, DONG har været inde over som ejere, men nu er det tilbage på lokale hænder som deles mellem Vestforsyning og Struer Forsyning. Det er et multifyret kraftvarmeværk hvor der afbrændes 4 slags; Halm, flis, Affald og narkotika. Der kommer dagligt 120 lastbiler og traktorer og der bliver brændt ca 175000 tons affald, 36000 tons halm og 26000 tons flis af om året. Narkotika var vist bare det beslaglagte fra politiet. De producerer varme og 22 mill m3 gas pr år og de har knap 20000 varmekunder. Varmen leveres igennem 600 km højisolerede rør og den kunde der er længst væk er i Humlum 21 km derfra. De aftager en del affald fra England, det bliver sejlet til Thyborøn i store lukkede big bags og kørt til Holstebro med lastbiler og de er endda så heldige at de for penge for at aftage det. Der er ansat 32 i driften og derudover lidt i administration og logistik.
Vi fik en grundig fortælling omkring dette varmeværk og fornemmelse af at det er noget større end det vi har i Lemvig. Bagefter var der rundvisning hvor der stadig blev fortalt noget hvor det var muligt for støj. Vi fik gået i rigtig mange trapper og var godt udstyret med veste, hjelme og briller.
Der var afslutning i mødelokalet hvor der var lejlighed til at stille spørgsmål hvis der var noget der var faldet os ind.
Fin virksomhedsbesøg og tak til Jørgen for at arrangere dette.
https://www.maabjergenergycenter.dk/

Ref. Elly
Foto. Peter og Knud
 
 
 
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk