Mathilde Tours. / Flensborg juni 2016.

Flensborg juni 2016.

Flensborg den 3. til den 5. juni 2016

Vi samledes 19 personer på 15 motorcykler kl. 14.00 ved Vilhelmsborg Kro som aftalt. Når vi er fremme i Flensborg skulle vi blive til 26, hvis ikke det var fordi vi smed 1 med dårlig mave af undervejs. Det er vist rekord af tilmeldinger til en weekendtur i Mathilde regi. Og vejret, ja det kunne vi ikke klage over, 28 graders varme og høj solskin. Herligt i forhold til sidste gang vi tog på weekendtur.

Vi kører ad de store veje, da der er indlagt 2 pauser og der er bestilt bord til aftensmad kl. 19. Bortset fra at en 7-8 stykker kører på den forkerte side af et helle anlæg og en der brækker en boksnøgle går turen derned gnidningsløst og planmæssigt. Så vi er fremme ved Ibis Hotel ved 18-tiden, der var lige plads til en skyller efter den varme tur før vi alle blev samlet på Hansens Brauerei til kolde øl og store kødretter. Det er et rigtigt stort spisested, som jeg kender for deres grill haxe, og denne aften er det også ret godt besøgt. For efterfølgende at få lidt ørenlyd bevæger vi os ud i gaderne og finder en fortovsbeværtning, hvor det dog tager nogen tid at få serveret noget.

Lørdag var der bestilt rundvisning på Flensborg Bryggeri. De havde i sidste øjeblik advaret os om at de desværre ikke havde nogen dansktalende og at produktionen ikke var i gang. Men vi forsøgte at forstå det tyske og det at produktionen ikke var i gang gjorde netop at vi måtte komme rundt over det hele. Bryggeriet er fra 1888 og det har en placering som nr. 53 ud af de 1300 der findes i Tyskland. De er kendt for de buttede flasker med patentlåg og de fylder 1 million flasker hver dag. De har 5000 km rør rundt i bryggeriet, tankene vi ser den nederste spids af er 20 meter høje. Det er vældig interessant at se og bagefter byder de på lidt mundgodt og vi må smage på alle deres forskellige øl, nærmest lige så meget som vi lyster.

Derefter skulle vi ud at sejle med Viking på Flensborg fjord. Der var også mange andre der havde fået denne ide i dette herlige vejr. Der blev snydt lidt i køen og holdt pladser så vi kunne sidde på dækket og nyde solen. Det var jo dejligt at der blev tænkt på alle. Nu kendte vi jo alle øllene fra bryggeriet, så vi vidste nok lige hvad vi havde lyst til at bestille hver især. Efter sejlturen ender vi på torvet til lidt mad og flydende kost. Her ender det med at de sidste knapt kan løsrive sig fra stolene til den aftalte spisetid på Porterhouse im Gnomenkeller, selvom det var udsat til kl. 20. Hos Gnomen bliver vi placeret i et lokale for os selv hvor bordene nærmest står rundt i hestesko, så det kommer til at minde om et bryllup. I midten til højbords sad jo så brudeparret, det var så bare 2 mænd, ja et ømt syn. Men vi fik da både sunget, ønsket tillykke og kimet i glassene. Der blev også fantaseret lidt om hvordan natten ville gå. Efterfølgende finder vi igen en fortovs beværtning, og det var jo helt fantastisk at man hel til midnat kunne sidde ude i shorts og korte ærmer.

Søndag har vi aftalt at være klar til afgang ved 9.30 tiden. Det volder lidt problemer med at betale i parkeringshuset, men til sidst kommer alle da ud derfra og vi stikker næsen nordpå. Denne gang kører vi udenom motorvejene og laver et stop ved Pandekagehuset ved Kvie sø. Det var godt at det var forudbestilt, for her var der godt nok også mange mennesker ude at nyde det gode vejr, både i restauranten og ude i vandet. Nogen begynder nu at tage afsted og køre deres egne veje og ved tanken i Ølgod tager de sidste af os afsked og takker af for en god weekend.

Det var igen en hyggelig weekend, afslappet snak på kryds og tværs af alle og med god samling på hele flokken næsten hele tiden. Super fint vejr hele tiden og nogle fantastiske mennesker.
 
Ref. Elly
 
Foto. Elly, Peter, Ingolf og Knud
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk