Mathilde Tours. / Svendborg turen juni 2018.

Svendborg turen juni 2018.

Årets MC-Mathilde weekendtur gik i år til Hotel Christianminde ved Svendborgsund.

Vi var 20 deltagere og kørslen derned foregik i flere hold, afhængig af hvornår det var muligt for at komme afsted i forhold til arbejde.
Første hold havde afgang fra Vilhelsmborg Kro kl. 10.30 med en opsamling i Linde kl. 10.45.
Dette hold forsøgte at undgå at køre på motorvejen, det var dog ikke helt muligt, idet den gamle Lillebæltsbro er under renovering og derfor spærret for trafik. Da vi først var kommet over den nye Lillebæltsbro og gennem Middelfart kunne man se at Fyn er Danmarks Have, her åbnede det milde fynske landskab sig og man kunne ikke undgå af nynne ”Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der et hus så smukt”. Vi kørte ad snoede veje med bløde sving, forbi gadekær og stråtækte bindingsværkshuse. Inde i Svendborg by fik vi, på grund af vejarbejde, set at byen har et kuperet terræn. Efter lidt kørsel rundt i byen og en gade med et fald på 16% fandt vi rette vej og ankom til Chrisiansminde kl. ca. 17.30.
Den sidste del af turen var varm, om det var fordi vejret, var bedre på Fyn eller om det kom af bykørsel skal være usagt, men vejret var pragtfuldt ved Christianminde.

Andet hold startede kl. 14.00 og tog så meget motorvej som muligt, så deres køretid var kortere, selvom der var en del trafik på motorvej, blev der vist holdt et stramt gaskabel på en del af turen.

Alle var ankommet til hotellet inden middagen kl. 19.

Det var et superfint hotel turudvalget havde valgt.
Dobbeltværelserne var små lejligheder med store altaner, enkeltværelserne havde en kæmpe fællestagterasse med udsigt til Tåsinge.
Fine forhold med ”garage” til motorcyklerne. Mulighed for at låne ”pedalcykler” hvis man skulle få lyst til lidt motion.

Kl. 19. var der middag i hotellets restaurant, der ligger med den flotteste udsigt over Svendborgsund og broen til Tåsinge.
Vi fik en dejlig aftensmenu og kaffen kunne vi nyde i Grønspætten, et ”klublokale” vi fik stillet til rådighed med mulighed for at sidde i rundkreds og snakke sammen. Her var også muligt at tage øl fra køleskabet og selv holde styr på regningen.
Her fik Gitte på ny vist at der er krummer i den pige, et helt hjemmebagt brød fra Restauranten, fik hun tryllet frem fra hendes cardigan og blev sendt på omgang.
Snakken gik lystigt indtil det blev sengetid.

Lørdag morgen var morgenfriske Elly og Hanne på cykletur til Thurø. Gitte og Vibeke tog et morgenbad fra stranden.

I Restauranten var der superdejlig morgenbuffet, der kunne nydes på den store terasse.

Turudvalget havde planlagt en udflugt med veteranskibet Helge. Der var mødetid på anløbsbroen præcis kl. 10. med afgang kl. 10.15.
Turen gik via Troense, Grasten til Valdemars Slot, hvor der var bestilt frokost.
Gamle Helge skød, alderen på 94 år taget i betragtning ,en ganske god fart, med skumsprøjt for boven så vi fik lidt vand i håret. Dejlig sejltur med frisk vind og fynske udsigter.
Vi tog en lille rundtur ved Valdemar Slot, men fandt hurtig souvenirbutikken og mange benyttede lejligheden til at smage en Fynsk Forår eller anden fynsk øl.
Frokosten blev indtaget i slottets kælder og kl. 13.25 var der afgang med Helge tilbage til Chistiansminde.
Tilbage ved hotellet blev det besluttet, at der skulle købes ind til fælles hygge om aftenen.
En delegation blev sendt afsted med penge på lommen og fik købt, øl, vin, sodavand, chips, slik, schokolade og frugt. Utroligt hvilke mængder der kan indkøbes for 100 kr. pr. person.
Resten af eftermiddag blev brugt til lidt forskelligt, nogle gik en tur, andre tog et hvil.
Sidst på eftermiddagen kom en tordenbyge og nogle på byturen blev vist lidt våde, men var hurtigt tørre igen.
Der blev holdt en mindre for-fest på den store tagterrasse, inden det igen var tid til en dejlig middag i restauranten.
Aftenhyggen blev holdt på altanen ved dobbeltværelserne. Her gik skakken igen lystigt mens vi indtog de indkøbte drikke og det sunde og usunde tilbehør. Da mørket faldt på og det begyndte at blive køligt brød de første op og gik til ro.

Søndag var det tid til at indstille sig på at weekenden snart var gået.
Vi fik igen den lækreste morgenbuffet, denne gang dog i restauranten, idet det var lidt vådt på terrassen.
Efter morgenmaden var til tid til at pakke cyklerne og vende næsen hjemad. Turudvalget havde planlagt en rute fra Christianminde til Middelfart af mindre veje. Endnu en gang må man konstatere at Fyn er Fin. Snoede og bakkede veje med skønne udsigter over landskabet Vi fik dog en enkelt regnbyge undervejs, men fik dog mulighed for at få regntøjet på inden. I Middelfart var der pause ved det tidligere Karolines Cafeteria. Her valgte nogen at få lidt at spise, andre fortsatte turen hjemad.
Efter frokosten var der afsked med 2 mere og de sidste 4 skulle på Bridgewalking over den gamle Lillebæltsbro.
Dette var en spændende oplevelse med en god guide der havde stor fortællelyst. Vejret var klart og udsigten fantastisk.
Guiden anbefalede at køre op forbi Hindsgavl Slot gennem dyreparken, så det gjorde vi. Indkørsel og udkørslen sker gennem en port og over fæ-riste.
Resten af turen hjem gik ad motorvejen, hvor vi fulgtes ad et stykke af vejen.

Turudvalget har endnu en gang formået at skabe en fantastisk og veltilrettelagt fællestur med godt vejr og dejligt samvær.
Stor ros til turudvalget.

Ref. Vibeke
Foto. Vivi, Peter, Gitte, Ingolf, Anna-Marie og Knud
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk