Referater fra tirsdagsture mm. / Tirsdag den 11 maj 2021. Kørekursus.

Tirsdag den 11 maj 2021. Kørekursus.

Der var noget helt nyt på programmet hos Mathildes Mc. denne tirsdag: Et kort køreteknisk kursus. Vi havde allieret os med Peter Riber, som er instruktør i Mc Touring Club regi. Derudover havde vi lånt ”kravlegården” (den gamle go-cart bane i Rom) af kørelærerne. Med en dygtig instruktør, en god og uforstyrret bane og flot vejr, kunne rammerne ikke blive bedre for dette korte kursus. Der var to hold á 8 deltagere. Første hold startede kl. 15.00, og andet hold var ”på” kl. 18.00.
Enhver kan uden de store kundskaber sætte sig på en motorcykel og køre stærkt ud ad vejen. De små snævre manøvrer ved lave hastigheder, stiller nogle helt andre krav til udøveren. Vi fik lært at ”tage de lange briller på” og kigge fremad i kørselsretningen. En motorcykel har det med at dreje i den retning, førerens hoved er drejet. Den teknik fik vi afprøvet først ved at køre på en smal afmærket lige strækning, hvor vi bare skulle se langt fremad i kørselsretningen. Dernæst fulgte manøvrer som kørsel i cirkel, u-vendinger såvel venstre som højre om og kørsel i 8 tals mønster, hvor vi lærte at kigge i den retning, vi skulle dreje.
Der var selvfølgelig også øvelser i bremseteknik, hvor det drejede sig om at få motorcyklen bragt til standsning ved fuld opbremsning, en teknik som unægtelig er blevet nemmere med ABS bremser, men man skal alligevel vænne sig til at bremse på en helt anden måde end den, man anvender ved almindelig hverdagskørsel. Men som Peter Riber pointerede: At turde bremse maksimalt kan betyde forskellen på liv og død, ikke bare jeres eget, men også andres. Til sidst sluttede vi af med at køre i 8 tal fra hver sin side, hvor vi skiftevis krydsede hinandens kørselsretning på midten. En øvelse som også kræver koordination med medkørerne.
Man bliver selvfølgelig ikke verdensmester på et kursus, der varer to timer, men jeg synes, vi alle lærte en masse på den korte tid. Nu handler det, som Peter Riber også sagde, om at øve sig og bruge teknikkerne i hverdagen. Herfra skal der lyde en stor tak til Peter Riber for et godt kursus, som han ledede med såvel faglig ekspertise som humor og glimt i øjet. Der skal også lyde en tak til Poul for at have stået for at arrangere det, og selvfølgelig en tak til Else for kaffe og kager.

Ref. Ingolf
Foto. Jørgen, Ingolf og Knud
Mathildes MC Lidenlund  | mathildes-mc@rammenet.dk